<strong>De ce să nu te compari cu alți asistenți virtuali?</strong>

Sunt sigură că ai tot auzit, mai ales în ultima perioadă, că este bine să nu te compari cu alții. Total de acord. Din păcate, am fost obișnuiți să ne comparăm mereu cu ceilalți, ba chiar să ne vedem pe noi mai prejos decât pe alții, să avem mereu impresia că alții sunt mai buni, mai experimentați, mai… mai… Ei bine, chiar și atunci când lucrezi în domeniul online, recomandarea mea este să fii fără să te compari cu alți asistenți virtuali.

Când te compari cu alții, practic te auto-sabotezi. Uneori poate faci asta chiar fără să îți dai seama. Și când vorbesc despre a te compara cu alți asistenți virtuali, nu spun despre a te compara cu ei în ceea ce privește aspectul tău sau abilitățile pe care le ai, ci despre a compara unde consideri că ești tu în acest moment și unde sunt alții din aceeași nișă. De exemplu, te gândești că ai început cu mult înaintea altora din acest domeniu și, totuși, ei par să aibă mai mult succes decât tine, să fie cu un business mai dezvoltat decât al tău. Cunoști sentimentul?

Renunță la a te mai compara cu alți asistenți virtuali

Atunci când alegi să te compari cu alți asistenți virtuali pe care îi vezi în mediul online, practic faci asta fără să știi întreaga lor poveste sau situație. Nu știi de cât timp lucrează în domeniu și nici cât câștigă, de fapt. Comparându-te, presupui doar că porniți din același punct, dar s-ar putea să nu fie deloc așa.

În loc să te mai compari cu alți asistenți virtuali, ar fi de preferat să conștientizezi că această profesie presupune un business bazat pe relații interumane, ceea ce înseamnă că nu toți clienții care au nevoie de un asistent virtual sunt clienții tăi ideali. Dimpotrivă, ca asistent virtual este important să găsești acei clienți care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine, pentru care îți face cu adevărat plăcere să lucrezi. De exemplu, poate tu preferi să lucrezi pentru un client din industria automobilelor, în timp ce eu prefer să am clienți din sfera dezvoltării personale. Pornind și numai de la această idee, comparația nu-și mai are rostul, întrucât clientul tău ideal nu corespunde cu clientul meu ideal.

Ceea ce pare perfect pe rețelele de socializare nu se reflectă și în munca de asistent virtual

Tendința de a ne compara cu cei din jur a prins amploare datorită rețelelor de socializare, în special. Sunt sigură că ai văzut de nenumărate ori vieți perfecte „pictate” pe pereții virtuali ai Facebook, de exemplu. Oameni fericiți, antreprenori sau freelanceri cu afaceri înfloritoare, persoane pe care îți vine ușor să le invidiezi. Ei bine, adevărul este că nu trebuie să te lași atras în comparații cu astfel de persoane ale căror vieți sunt perfecte doar în mediul online, de cele mai multe ori. Chiar și psihologii afirmă că nu trebuie să crezi tot ce vezi pe rețelele de socializare.

De fiecare dată când simți să te compari cu alți asistenți virtuali pe care îi vezi în mediul online, amintește-ți că rețelele de socializare nu arată întotdeauna adevărata față a lucrurilor. Practic, aceste platforme sunt locul unde fiecare încearcă să se vândă, într-un fel sau altul, să își prezinte serviciile și să își construiască relații care ar putea duce, în final, la colaborări plătite.

În loc să te compari cu alți asistenți virtuali din mediul online, învață să își recunoști punctele forte, să te bucuri de stilul tău unic, pentru că acestea sunt criteriile care te vor ajuta să ajungi acolo unde îți dorești în profesia ta.

Nu comparația cu alți asistenți virtuali te avansează în carieră, ci munca și seriozitatea o fac

Când te compari cu alții, poți începe să ai îndoieli în ceea ce te privește pe tine și munca ta, iar asta poate determina blocaje în ceea ce faci. Poți chiar simți că îți vine să renunți, crezând mereu că alții sunt mai buni decât tine în profesia aceasta sau că nu te vei putea ridica niciodată la nivelul lor (și, de fapt, de unde știi tu că nu ai putea?!).

De aceea, este important să renunți la a te mai compara cu alți asistenți virtuali. În schimb, concentrează-ți energia și timpul pe munca pe care tu o prestezi. Muncește pentru tine, pentru țelurile tale și lasă-i pe ceilalți să își vadă de treabă, la rândul lor. Odată ce începi să te gândești doar la ce ai tu de făcut și să lucrezi efectiv pentru tine și clienții tăi, te vei simți mai bine și vei reuși să avansezi în direcția în care îți dorești.

Tu ai tendința de a te compara cu alți asistenți virtuali? Cum ar fi să renunți să faci asta o perioadă, să vezi diferențele?