Am lansat cursul „Secrete pentru o afacere de Succes ca Asistent Virtual”

Lucrez de acasă de 9 ani și totuși, niciodată nu găseam timp pentru a mă implica în proiecte personale. Mereu erau prioritare proiectele clienților, de fiecare dată găseam câte o scuză pentru a amâna sau elimina de pe listă vreo idee proprie. Totul până am scris cartea „Alzheimer. Scurtă perspectivă asupra unuia dintre cele mai mari mistere ale creierului”. Acesta a fost primul pas spre a mă ocupa și de dorințele mele, de proiecte personale, nu pentru clienți. A urmat la scurt timp „Agenda Motivațională”, iar acum anunț cu multă bucurie și mândrie lansarea cursului „Secrete pentru o afacere de Succes ca Asistent Virtual”.

Ideea stăruia în mintea mea de câteva luni, o simțeam cum îmi dă târcoale și, totuși, ceva nu era concret. Tot discutând cu Mirela-Carmen Stancu, am reușit să prind un capăt al ideii, să mă las ghidată de Mirela și, astfel, să văd imaginea de ansamblu.

În ceea ce privește cursul, greul a fost până să realizez care era ideea care îmi stăruia în minte. De îndată ce am știut că vreau să creez un curs pentru Asistent Virtual, am și început să lucrez la el. Mi-am suflecat mânecile (la figurat vorbind), mi-am setat alarmă dimineața devreme, mi-am organizat programul, am pornit muzica în căști și m-am pus pe treabă. Astfel, la finalul unei săptămâni de muncă, am reușit să am cursul creat aproape în întregime. Draftul, desigur. Pentru că ulterior a venit munca de Sisif, adică „șlefuirea” cursului.

De ce am ales să creez un curs pentru Asistent Virtual?

Asistenții virtuali sunt la mare căutare în străinătate, iar în ultimii ani au început să fie căutați și la noi în țară. Cu toate astea, încă sunt puține persoane din România care fac asta și de asemenea puțini oameni care știu ce înseamnă un Asistent Virtual. Însă eu văd această ocupație ca fiind una cu potențial, una de viitor.

Cât despre curs, din documentările mele am observat că nu există încă niciun curs de Asistent Virtual în România. S-ar putea să mă înșel, să existe totuși și să nu-l fi găsit eu. Așadar, mi-am zis că ar fi momentul oportun să îmi aștern cunoștințele și experiența pe „hârtie” și să le ofer și altor persoane interesate informațiile pe care le-am dobândit de-a lungul celor 9 ani de freelancing.

Îmi doresc ca acest curs să vină în întâmpinarea tuturor persoanelor care își doresc să lucreze ca Asistent Virtual, să le ofere informațiile de bază de care au nevoie pentru a porni pe această cale. M-a încurajat și faptul că, de-a lungul anilor de muncă, am întâlnit numeroase persoane care își doreau să „lucreze ce lucrez eu”, dar nu aveau curajul să facă asta și nu știau de unde să înceapă. Astfel, cursul este conceput ca un scurt ghid care să îi îndrume prin acest proces de a deveni asistenți virtuali pe cei care își doresc asta.

Ție cum ți se pare ideea acestui curs?