Agenda motivațională sau încă un vis împlinit

Îți scriu azi cu bucurie, fiind încă sub imperiul sentimentelor de entuziasm și fericire care m-au cuprins atunci când Muza mea, Mirela-Carmen Stancu, mi-a trimis poza cu agendele. Este vorba despre Agenda motivațională, adică agenda pe care am creat-o eu și pe care, iată, o văd azi tipărită și pregătită să plece la cei care o doresc.

În momentul în care am urcat poza pe rețelele de socializare, mi-am dat seama că această agendă are și o scurtă poveste, pe care vreau să o împărtășesc cu tine, cel/cea care citește acest articol. De ce? Pentru că m-am gândit că poate povestea aceasta te va motiva, că tot suntem la capitolul „motivațional”. Te va motiva să nu renunți din a face ceea ce îți place, din a crede în visurile tale și a continua să muncești întotdeauna pentru pasiunile pe care le ai.

Era 2021, iar Mirela a venit cu o idee genială. A propus să facem agende. Ideea mi-a surâs din prima, cu toate că nu era tocmai domeniul meu. Însă am stat și m-am gândit că tot ce ține de cărți este domeniul meu, iar o agendă poate fi considerată din categoria de cărți, mai ales dacă o fac să fie astfel.

Ce m-a dus la crearea agendei?

Așa cum probabil ai sesizat din primul rând al articolului, o numesc adeseori pe Mirela Muza mea. Asta deoarece este persoana care m-a motivat mereu, îmi este model, coach excelent, m-a încurajat să scriu și mi-a oferit întotdeauna provocări interesante, cărora nu le-am putut vreodată spune „Nu”.

Așa a fost și cu ideea de a crea o agendă. Nici nu a trebuit să spună de multe ori, că m-am și apucat de treabă. Am stat și m-am gândit ce agendă mi-ar plăcea mie să am și, pornind de la acest gând, mi-a venit ideea să fie o agendă cu citate motivaționale, care să aducă un zâmbet de fiecare dată când e deschisă.

Așa se face că m-am apucat de treabă și, câteva zile la rând, m-am delectat cu selectarea citatelor motivaționale pe care le-am considerat potrivite pentru Agenda motivațională și cu crearea ei. Odată ce am primit bucata de probă am reușit să văd ce îmbunătățiri aș putea aduce designului, le-am aplicat și așa a ieșit agenda pe care ai de acum ocazia să o folosești.

„Agenda motivațională” – modul meu de a te încuraja să fii organizat/ă

Și, la final, îți spun și cum de am acceptat atât de ușor să creez o agendă. De când fac terapii complementare, am început să fiu mai organizată. Terapeuta mea, parapsihologul Simona Igna, m-a învățat că o agendă planificată punctual, cu task-uri zilnice, mă ajută să elimin stresul și grijile din mental. Așa se face că am început, cu pași mici, să îmi organizez munca.

De fiecare dată când tai un task rezolvat din agendă mă simt fericită, mă simt împlinită că am reușit să mai bifez un țel de pe ordinea de zi. Iar asta mi-am dorit să ofer și altora: oportunitatea de a-și planifica o agendă cu sarcinile pe care le au de împlinit zilnic, astfel încât să își ducă munca la bun sfârșit, în fiecare zi.

Sper ca agenda aceasta să îți fie utilă și să îți aducă zâmbete și bucurie de fiecare dată când o folosești!